Gelegen tussen het Westbroekpark en de Nieuwe Scheveningse Bosjes biedt ‘de Windes’ ruimte aan zorgappartementen, woningen en gezamenlijke voorzieningen, in een prachtige omgeving.
In het complex worden riante koopappartementen en zorgwoningen gecombineerd in twee woongebouwen, ‘Haagwinde’ en ‘Zeewinde’, verbonden door een plintvolume. Deze plint huisvest een aantal gezamenlijke (zorg)functies, maar heeft ook een belangrijke rol in de landschappelijke opzet.
Groene verbinding
Tussen de Badhuisweg en de Nieuwe Parklaan bestaat een hoogteverschil van circa drie meter. Dit zorgt ervoor dat de plint die aan de Nieuwe Parklaan zichtbaar is, aan de Badhuisweg verdwijnt in het landschap. Zo wordt, over het dak van de voorzieningen, een visuele groene verbinding gemaakt tussen de Nieuwe Scheveningse Bosjes en het Westbroekpark.
Moderne interpretatie Nieuwe Haags School
De architectonische uitstraling van dit project is een moderne interpretatie van de Nieuwe Haagse School. De ronde hoeken van de gebouwen verruimen de zichtlijnen langs de gebouwen. De grote raampartijen zorgen voor een royale beleving van de omgeving en laten veel daglicht binnen. De twee volumes worden beëindigd door een dubbele ‘set-back’.
Ruimtelijke organisatie
De koopwoningen bevinden zich in de ‘Haagwinde’, en hebben hun hoofdentree aan de Badhuisweg. De zorgwoningen bevinden zich in de ‘Zeewinde’ en zijn ontsloten via de plint die zich richt op de Nieuwe Parklaan. In deze plint bevinden zich naast de entree van de zorgwoningen, een restaurant, een dagopvang, een ruimte voor fysiotherapie en overige voorzieningen. Onder het gehele complex is een volledig verdiepte parkeergarage aangelegd.
Opdrachtgever: Weboma Ontwikkeling
Aannemer: Waal Bouw
Overige betrokken partijen: Respect Zorggroep
Foto’s: Cor de Vries
Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kan tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.
Recente reacties